13 Ocak 2018 Cumartesi

Agia Markella Manastırı


Azize Markella Manastırı  

Farklı bir Chios Rotası


Sakız Adası şehir merkezine uzaklığı ve yollarının kısmen virajlı olması nedeniyle adanın güneyi kadar rağbet görmeyen "Kuzey Sakız" keşfedilmeye değer! Azize Markella, Chios'un koruyucu azizesidir. Adanın resmi tatil günü olan 22 Temmuz'da bu manastırda kutlanan Agia Markella Bayramı'na hem Sakız'dan hem de Yunanistan'ın diğer şehirlerinden gelen binlerce kişi katılır. Bir çok insan adaklarının kabul olması için, Chios şehir merkezinden buraya 50 kilometrelik yolu bayramdan bir gece önce yürüyerek gelir.



Agia Markella,Volissos,chios,yunan adaları,sakız,greek islands,kuzey chios,north chios,azize markella manastırı,psara,monastery,agia markella bayramı
Agia Markella Manastırı

Sakız Adası'nın kuzeyindeki en büyük köy olan Volissos'a yaklaşık 8 kilometre mesafede yer alan Azize Markella Manastırı, deniz kenarında bir kumsalın üstüne kurulmuş. Yaklaşık 300 kişinin yaşadığı münzevi Psara Adası'na bakan bu kumsal, kum ve çakıl taşlarıyla kaplı. 


volissos,yunan adaları rehberi
Azize Markella'nın son nefesini verdiği yer, sahildeki patikadan 20 dakikalık yürüyüş mesafesinde bulunuyor. Bu yerde, denizin içinden sıcak su kaynağı fışkırmaktadır.

yunan adaları rehberi
Azize Markella Manastırı


Manastırın dışının sadeliğinden sonra küçük ana kilisenin içinin görkemi şaşırtıcı geliyor.


volissos,yunan adaları

Agia Markella Manastırı

Manastırın küçük çan kulesi de kendisi kadar sade.

azize markella,agia markella
Azize Markella Manastırı


agia markella manastırı,yunan adaları rehberi
Azize Markella

15. yüzyılda yaşamış olan Azize Markella'nın acı bir hikayesi var. Bu hikayeye göre, inancı olmayan babası tarafından kafası kesilerek öldürülmüştür.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Patmos Adası

Patmos Adası (Batnaz) Ege'nin Kudüs'ü 12 Adalar'ın en kuzeyinde yer alan Patmos Adası, İkaria ve Leros Adalarını...