14 Şubat 2018 Çarşamba

Kalymnos Adası





Kalymnos Adası


Sünger Adası

 

Oniki Adalar (Dodecanese) grubundan biri olan Kalimnos Adası, Kos ve Leros Adalarının arasında yer alıyor. Kilimli ve Kelemez isimleriyle de bilinen Kalymnos, Bodrum Yarımadası'na 26 kilometre mesafede bulunmaktadır. Sünger avcılığı ve kaya tırmanışı ile meşhur olan Kalymnos'un yüz ölçümü 110 kilometre karedir.

kalymnos kilimli,yunan,yunan adaları,yunanistan,kilimli adası
Kalymnos Adası

Eskiden Kalynda ismi ile anılan Kalymnos'da  yaklaşık olarak 14.500 kişi yaşıyor.

                         

kalimnos adası,kalymnos,yunan adaları,müzesi
     Kalymnos Sünger Müzesi

Sünger avcılığı ile meşhur olan Kalymnos, "Sünger Adası" olarak da biliniyor. Adanın erkeklerinin, sünger avı için Kuzey Afrika'ya kadar gittikleri oluyormuş. Bazen 6 ay gidiyormuş erkekler sünger için. Kocalarının sapasağlam dönmesini bekleyen kadınlar, tüm bu 6 ay boyunca siyah giyinirmiş.



kalymnos kilimli,yunan adaları,kilimli adası,yunan adaları rehberi
Kalymnos Sünger Müzesi

Süngerler, canlı hayvanlardır. 5.000'den fazla sünger çeşidi bulunmaktadır. Süngerler 10 ile 60 metre arası derinlikte taş diplerinde yetişmektedir.

kos,günübirlik kalymnos,kalymnos kilimli,yunan adaları
Kalymnos Adası


Çorak ve kayalık bir ada olan Kalymnos'da, 50'den fazla kaya tırmanış alanı bulunmaktadır. Avrupa'nın en güzel kaya tırmanış rotalarından bazılarına sahip olan ada, her yıl binlerce kaya tırmanışcısına ev sahipliği yapıyor.


kalymnos kilimli,aziz savvas,yunan adaları,kalymnos greece
Kalymnos Adası

Yukarıda, Kalymnos Limanı'da hakim tepe üzerinde Aziz Savvas Manastırı bulunmaktadır. Aziz Savvas, adanın koruyucu azizidir. Manastır, özellikle hamile kalmak isteyen kadınların akınına uğruyor. Manastırda verilen kırmızı kurdelayı göbeklerine bağlayıp dua ettiklerinde, dileklerinin gerçekleşeceğine inanıyorlar. 

kalymnos kilimli,günübirlik kalymnos,yunan adaları,kilimli adası
Kalymnos

yunanistan,kalymnos kilimli,kilimli adası,yunan adaları
Kalimnos Adası 

Kalymnos'a Nasıl Gidilir?

Yazın Cumartesi günleri, Turgutreis-Kaylmnos feribotu ile adaya sadece 45 dakikada ulaşmanız mümkün. Diğer bir seçenek ise önce Kos Adası'na gidip, Kos-Kalymnos feribotu veya gezi tekneleri ile geçiş yapmaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Patmos Adası

Patmos Adası (Batnaz) Ege'nin Kudüs'ü 12 Adalar'ın en kuzeyinde yer alan Patmos Adası, İkaria ve Leros Adalarını...