1 Şubat 2018 Perşembe

Sigri Fosil Orman - Midilli

Sigri Fosil Orman


Sigri, Midilli Adası şehir merkezine 94 kilometre mesafede olup, Lesvos'un en batı ucunda yer almaktadır. Adanın batısında yollar oldukça virajlı olduğundan, merkezden Sigri'ye yolculuk yaklaşık 2 saat sürüyor. Sigri'ye varmadan önce dünyada benzeri olmayan fosil ormanı göreceksiniz. Fosil park 286 dönümlük çok büyük bir alanı kaplıyor.


sigri fosil orman,sigri,lesvos,midilli

Çok iyi korunmuş olan bir çok fosil gövdeyi denizin altında da görmek mümkün. Denizin altında bulunan fosil gövdelerin çoğu, Sigri'nin karşısındaki Nissiopi Adası'nın batısında yer almaktadır.


sigri

Taşlaşmış ağaçlar, 20 milyon yıl önce Kuzey Ege' de  meydana gelen volkanik patlamalar sonucu oluşmuştur. Bir dizi volkanik patlamadan kaynaklanan muazzam bir kül ve çamur seli çok büyük bir alana yayılarak bölgedeki bitki örtüsünü kaplamış ve bugünkü fosil ormanı oluşturmuş. 


sigri

Fosiller arsında çok farklı ağaç türleri bulunmaktadır. Kayın, meşe, çınar, ceviz, ıhlamur, palmiye ve sekoya bunlardan bazılarıdır.


sigri

Burada fosilleşmiş ağaç gövdelerinin yanı sıra, çok iyi korunmuş kök, meyve, yaprak ve tohum fosillerini de görmek mümkündür.  


sigri


Yunanistan, Fosil Orman'ı 1985 yılında koruma alanı olarak ilan etmiştir. Fosil Orman Doğa Tarihi Müzesi, 2004 yılında Unesco'nun Dünya Jeoparklar Listesine dahil olmuştur. 2009 yılında, EDEN ( Avrupa Seçkin Destinasyonlar ) ödülüne layık görülmüştür. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Patmos Adası

Patmos Adası (Batnaz) Ege'nin Kudüs'ü 12 Adalar'ın en kuzeyinde yer alan Patmos Adası, İkaria ve Leros Adalarını...