24 Mart 2018 Cumartesi

Midilli Molivos


Molivos ( Mithymna )


Midilli Adası'nın kuzeybatı ucunda yer alan Molivos, Asos (Behramkale)'a en yakın noktadır. Lesvos'un en turistik beldesi olan Molivos, Midilli şehir merkezinden yaklaşık 1.5 saat uzaklıkta bulunuyor. Molyvos'un eski ismi Mithimna idi. Mithymna ismi, Yunancada 'burun' anlamına gelen 'mithi' kelimesinden gelir. Arkeolojik bulgular, köyde Bakır Çağından beri yerleşim olduğunu ortaya çıkarmıştır.


midilli adası,molivos kalesi,adası molivos,molivos fotoğrafları
Molivos

Bugünkü yerleşim ortaçağ kalesinin çevresine ve altına yayılmıştır. Kalenin bulunduğu kayanın üstüne yerleşmiş olan kent denize kadar uzanır.



molivos castle,midilli adası,yunanistan,yunan adaları
Molivos - Midilli

Molivos'un girişindeki ücretsiz otoparka arabanızı park ettikten sonra, taş sokakların içinden yürüyerek yukarıdaki kaleye kadar çıkmanızı tavsiye ederim. Midilli'nin en turistik beldesi olan Molivos'ta da otoparkın ücretsiz olması şaşırtıcı.


midilli adası
Molivos

Yaklaşık 600 kişinin yaşadığı Molivos, yaz mevsiminde adaya bir kaç aylığına gelen yazlıkçılar ile birlikte kalabalıklaşıyor.


midilli adası,molivos kalesi,adası molivos,molivos fotoğrafları,yunan adaları rehberi
Molyvos

Molivos Kalesi'ne çıkan taş sokaklarda bir çok hediyelik eşya dükkanı bulmanız mümkün.


midlilli adası,yunanistan molyvos,yunan adaları
Osmanlı Çeşmesi 

Molivos'ta Osmanlı dönemine ait bir çok yapı bulunuyor. Osmanlının ilk fethettiği (1462) adalardan biri olan Midilli'de büyük bir Türk nüfusu yaşıyordu. Osmanlı döneminde ada nüfusunun %16 sını Türkler oluşturmaktaydı. Bu sebeple adanın en batısında bulunan Sigri'de bile Osmanlıya ait bir kale ve cami bulunmaktadır.


lesvos,molivos fotoğrafları,midilli adası,yunanistan
Molivos

Şehir, 1965 yılında UNESCO tarafından koruma altına alınmıştır.

midlilli adası
Molivos - Midilli

Molivos şehri, müzik yarışmaları ve festivalleriyle ünlüdür. Bir çok şair ve müzisyenin yaşadığı kentte, çeşitli kültürel etkinlikler düzenlenmektedir.

molivos castle,midilli,osmanlı,midilli molivos
Molivos

Molivos Kalesi, Doğu Akdeniz'in en önemli savunma yapılarından bir tanesidir. Adanın kuzey tarafına hakim olan kale, Midilli Adası'nın ikinci büyük kalesidir. Bizans döneminde inşa edilen kale, 1372 yılında Cenevizliler tarafından tamamlanmış olup son şeklini Osmanlı zamanında almıştır. Kalenin içinde Osmanlıdan kalan bir cami ve bir çeşme bulunmaktadır. Molivos Kalesi, günümüzde bir çok festival, tiyatro oyunu ve sergiye ev sahipliği yapmaktadır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Patmos Adası

Patmos Adası (Batnaz) Ege'nin Kudüs'ü 12 Adalar'ın en kuzeyinde yer alan Patmos Adası, İkaria ve Leros Adalarını...